ptg2 cenggini best jugak kalu pekena
goreng pisang kan. perggghh
menjilat jari..
semlm hari khamis sy balik awal dr keje
kalu kat ganu gomen diberi setengah hari bekerja.
so kul 3.30 dah leh blik.
so ptg semlm my mum suh wat pisang goreng.
1st time wat tp dh bese dh wat tepung untuk
dicelupkan ngan pisang tu nanti.
menu2 nyer ade la :
pisang
tepung beras
kapur
garam
kunyit
telur
cara2 nyer ade la
pisang yg dh siap dibuang kulit |
sedikit kapur |
kapur yg dikacau ngan air panas |
semasa dikacau |
dibasuh semula ngan air paip kemudian toskan airnyer |
tepung beras yg akan digunakan (kat cni rm1.70 okey)=) |
wat sukatan ckp satu gelas |
kacau skali + masukkan telur + garam+secubit kunyit |
dah siap kemudian goreng |
wallla mcm best kan.. penamat nyer
saya malu nk tjuk hasilnyer. kahkahkha
sebab pisang yg digunakan terlampau masak
so lembik jadi.
wat malu je tau..
br nk bg jiran mkn.
just imagine je k.. =)
2 comments:
heheheh tunjukkan hasilnya..saya suke pisang lembik2..manis..hehhe
pisang goreng 2 hengget..
ala, tunjuk je hasilnya, kita org x bleh mkn, bleh tgok pon jadi la.. hihi
Post a Comment